Casa Mincu

Casa Mincu

0 50 - 100
 • Author:

 • Latest Version:

  1.0

 • Publish Date:Casa Mincu v1.0 Apk [Unlock All Fiture] - Application Apk Download

Casa Mincu–este, în prezent, un centru de arhitectură şi cultură contemporane, în care se pot admira elemente de arhitectură originale și autentic locale.

În completarea acestui rol, Casa Mincu funcționează ca sediu central al organizaţiei profesionale a arhitecţilor din România, dar şi ca o platformă a culturii urbane prezente, prin găzduirea de expoziții sau evenimente culturale, de concerte de muzică de cameră, de cursuri profesionale și conferințe sau de evenimente destinate implicării comunităţii, precum Street Delivery sau ateliere pentru copii.

Prin rolul dual al spațiului său - tradiţional și contemporan - Casa Mincu oferă vizitatorilor o experiență unică: o aplicație pentru smartphone, numită chiar Casa Mincu, bazată pe tehnologia Augmented Reality.
Rolul proiectului „aplicația Casa Mincu” este de a prezenta cele mai importante obiecte sau elemente de arhitectură din casă în realitate augmentată pentru dispozitive mobile, într-un mod neinvaziv și inovativ: obiectele scanate şi identificate de device își prezintă identitatea folosindu-se de o galerie de imagini și de o scurtă prezentare.

Proiectul, iniţiat de Ordinul Arhitecților din România, este unul inovator și reprezintă continuarea eforturilor de conştientizare a valorii arhitecturale locale, prin abordarea unor noi categorii de public şi printr-o serie de oferte moderne de accesare a informațiilor din domeniu.

Arhitectul Ion Mincu (1852-1912) este considerat a fi fondatorul curentului de arhitectură națională, al modernității arhitecturale românești și al învățământului superior de arhitectură.
Restaurarea casei sale şi reintegrarea ei în comunitate se înscriu în direcția de recuperare a tradiției culturale și a moștenirii spirituale autohtone.

Opțiunea membrilor OAR de a valorifica acest spațiu memorial cu o puternică amprentă arhitecturală și culturală presupune un efort financiar susținut pe termen lung, dublat de o chestiune de mândrie profesională pentru breasla arhitecților ce revitalizează un monument
istoric (Cod LMI 2004 B-II-m-B-19835), reper în istoria arhitecturii românești.

Valoarea istorică excepțională a construcției, unul din primele exemple de arhitectură civilă realizată de arhitecți în București, cea arhitecturală (fațadele reprezentând unul din primele exemple de arhitectură neoromânească), precum și valoarea memorială (locuința arhitectului și loc faimos de întâlnire a unor cercuri intelectuale ale vremii) înnobilează cu succes acest spațiu.
 • Category:

  Education

 • Get it on:

 • Requirements:

  2.3.3 and up

More From Devloper
<